2010. július 16., péntek

Fotópályázat

A Nagyváradi La Leche Liga is részt vesz az UNICEF, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) nemzetközi szoptatásttámogató kezdeményezésében, amelynek keretén belül 1992 óta minden év augusztus első hetében megünneplik a Szoptatás Világhetét.

A hazánkan egyedüállónak számító augusztus 4.-ei intaraktív szoptatásttámogató rendezvény előhírnökeként országos fotópályázatot hirdetnek, hogy a szoptatást és a szoptató édesanyákat fényképekkel is ünnepeljék és népszerüsítsék.

A következő témakörökben várnak alkotásokat: Meghitt pillanatok; Szoptatás apa szemmel; Szoptatási testhelyzetek; Diszkrét nyilvános szoptatás. A képek hozzáértő bírája Harris Wallmen a “Photo magazine” romániai főszerkesztője lesz (http://www.photomagazine.ro), eredményhírdetésre pedig augusztus első hetében kerül sor a Szoptatás Világhete alkalmából.

A fényképeket az lll.maternet.ro oldalon lehet feltölteni.

(Programajánló az augusztus 4.-ei rendezvényre:

- Intreaktív kerekasztal-beszélgetés a szoptatásról és a “Bababarát útról”

Meghívottak: dr. Laczikó Szidónia szülész-nőgyógyász szakorvos, dr. Ellenes-Jakabffy Zoltán allergiológus, dr. Darvas Ilona gyermekorvos, Molnár Éva pszihológus, Bruncsák Anna La Leche Liga szoptatási tanácsadó. A beszélgetést Kovács Katalin moderálja.

- Szoptatás Világhete Fotópályázat eredményhirdetés

- Szépművészeti kiállítás Janko-Szép Noémi alkotásaiból

Nincsenek megjegyzések: