2010. augusztus 17., kedd

Nemzetközi Babahordozó Hét idén is!


A tavalyi évben is nagy sikernek örvendő Nemzetközi Babahordozó Hetet idén is megszervezik. A Nemzetközi Babahordozó Hét kitalálói a Babywearing International és a The Babywearer amerikai babahordozós fórum közössége. Célja az, hogy a babahordozást ünneplő különböző rendezvények által minél több emberhez eljusson az üzenet: babát hordozni jó és érdemes! A rendezvények szervezői általában lehetőséget biztosítanak különböző babahordozó eszközök kipróbálására, és gondoskodnak arról, hogy a babahordozással kapcsolatban sok fontos és érdekes információ jusson el a résztvevőkhöz.
Tavaly a világ számos országa ünnepelte a Babahordozó Hetet, köztük másodízben Magyarország, és első ízben Románia több városa is. Nálunk a következő városokban voltak rendezvények: Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kolozsvár és Szatmárnémeti. Talán Bukarestben is volt egy kisebb megmozdulás.

A Hét hivatalos időpontja idén október 6-12, de nagyon sok helyszínen eltérő időpontban tartják a rendezvényeket. Idén is sok magyarországi, és több erdélyi város készül ünnepelni. A Hét idei mottója Biztonságos Babahordozás (Safe Babywearing), és ennek megfelelően, a szervezők is bizonyára odafigyelnek arra, hogy a biztonságos babahordozás alapelvei elhangozzanak rendezvényeiken. Az Ölelés Szakmai és Érdekvédelmi Egyesület keretén belül szervezett rendezvényekről külön honlapon lehet tájékozódni, az egyesülettől függetlenül szervezkedő városok pedig az egyes városokban működő babahordozó klubok, egyesületek honlapján tájékoztatnak a rendezvényekről.

Erdélyben ismét több város készül a Nemzetközi Babahordozó Hétre: Nagyvárad, Csíkszereda, Szatmárnémeti, Marosvásárhely, Kolozsvár, és a fővárosi anyukák is a tavalyinál szervezettebb és nagyobb méretű ünneplést terveznek. A programokat majd itt a blogon is időben közzéteszem.
Ünnepeljünk együtt idén is!

Nincsenek megjegyzések: